Солени глоби за заведения в Гърция, които работят след полунощ

С високи глоби и отнемане на лиценз са заплашени собствениците на нощни заведения в Гърция, които не са затворили в полунощ. Кметове на туристически райони смятат, че мярката не е добре обмислена.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12577

Епидемиолозите в Гърция са категорични, че страната е във втора фаза на разпространение на вируса, предаде БНР.

Музикант избухна в социалните мрежи заради COVID-19: Искат да ни затрият!

За три дни новите случаи са 1030. Властите наложиха нови ограничения.

От днес почти във всички туристически райони заведенията затварят в полунощ. При неспазване на разпоредбите собствениците ги грозят високи глоби и отнемане на лиценза.

„Това е поредният удар срещу туризма“, протестират кметовете на остров Тасос и град Лариса, където заразените са много малко.

Кметът на Лариса обясни, че затварянето на заведенията в полунощ няма да ограничи разпространението на коронавируса. Проблемът е неспазването на дистанция, а след затваряне на нощните клубове младежите ще се събират в парковете и пак няма да спазват противоепидемиологичните мерки. Следващият проблем пред гръцките власти е празникът Успение Богородично.

Правителството разпореди да не се провеждат литийни шествия с икони, но Светият синод на гръцката православна църква не се съгласи. Шествия ще има, но при строго спазване на мерките.

В репортажи на гръцките телевизии чуждестранните туристи, сред тях и българи, споделят, че са много доволни от стриктните мерки за безопасност. Засега няма информация за заразен български турист на почивка в Гърция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12577

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет