Дания затвори голяма кланица заради огнище на коронавирус

Датският гигант в производството на месо "Даниш краун" обяви вчера, че е затворил голяма кланица в Дания заради появата на голямо огнище на коронавирус, в което заразените работници са близо до 150, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

В кланицата Рингстед, на петдесетина километра от Копенхаген, работят около 900 души и там седмично са умъртвявани десетки хиляди прасета.

Дания въвежда сертификат за COVID-19 за поданиците си

От 600-те работници на смяна, първата вълна от тестове е разкрила 120 позитивни случаи. След това "Даниш краун" е тествала повторно всички с негативни тестове и са били открити още 22 случая, обясни компанията в съобщение.

По тази причина затваряме кланицата поне за една седмица, за да се опитаме отново да прекъснем веригата на предаване сред работещите на обекта, пише "Даниш краун".

Дания: Повече тестове и по-малко заразени

Всички работници трябва да се карантинират, уточнява предприятието, което е един от главните датски износители на месо и най-големият преработвател на свинско месо в Европа.

През последните месеци много европейски кланици бяха засегнати от пандемията от коронавирус, особено в Германия.

Огнището на коронавирус в Рингстед е главното в Дания, където през последните дни броят на случаите рязко се увеличава. Тази динамика накара правителството да се откаже от предвиденото облекчаване на ограничителните мерки (концертни зали и и нощни клубове) и вместо това да подготви нови.

За няколко десетки случаи се съобщава в град Орхус - втори по големина град в Дания, предаде БТА.

Властите предвиждат да направят задължително носенето на маски в обществения транспорт, каза в петък министър-председателката Мете Фредериксен, въпреки че носенето им доскоро дори не беше препоръчано.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет