Мадридските нощни заведения затварят врати

  • 07 август 2020 15:29

  • 551
  • 0
Мадридските нощни заведения затварят врати
© Getty (архив)

Мадридските нощни заведения няма да работят през уикенда, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Собствениците на баровете, клубовете и дискотеките в испанската столица са обявили протестна акция. По-рано управата на испанската столица е ограничила работното време на увеселителните заведения, приемащи клиенти през тъмната част на денонощието, до 01 часа и 30 минути местно време (02 часа и 30 минути българско). Решението на властите е било взето като мярка срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

Днес властите в североизточната испанска провинция Каталуния са обявили, че нощните заведения няма да работят още 15 дни.

От първия случай на коронавирусната  инфекция в иберийското кралство, регистриран на 31 януари 2020 г., до днес в западноевропейската държава (с население около 46 милиона души) са били установени над 310 000 носители на инфекцията и повече от 28 000 жертви на болестта.

Заради големия брой жертви страната бе въвела строги ограничения за предвижването на хора. Мерките са били в сила до 21 юни.

След това обаче броят на случаите отново е тръгнал да нараства. Заради опасенията от повтарянето на трагичните събития през пролетните месеци властите по места са върнали част от рестрикциите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини