Председателят на Европейския съвет заминава за Ливан

  • 07 август 2020 14:01

  • 231
  • 0
Председателят на Европейския съвет заминава за Ливан
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в съобщи, че утре ще посети Ливан, за да се запознае на място с обстановката след взрива в пристанището в Бейрут.

Готови сме за подкрепа на пострадалите, допълва той в Туитър.

Европейската комисия днес уточни, че еврокомисарят за действията при кризи Янез Ленарчич и Мишел ще участват в донорската конференция за Ливан, свикана за неделя от Франция. Снощи Мишел и председателят на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е призоваха държавите от ЕС да бъдат по-отзивчиви за посрещане на нуждите на Ливан.

Германия предлага военна помощ на Ливан след взрива в Бейрут

ЕК оценява хуманитарните нужди в страната, а какви са по-широките потребности, ще видим по-нататък, заяви днес говорител на комисията. По неговите думи разследването ще установи отговорните за взрива. Тази нова трагедия следва да доведе до обединение в страната, ливанските политици трябва да погледнат в една посока, държавата има нужда от дълбоки реформи, допълни говорителят, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Novini.bg
231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини