Пласидо Доминго: Никого не съм насилвал през живота си

  • 06 август 2020 14:37

  • 680
  • 0
Пласидо Доминго: Никого не съм насилвал през живота си
© Getty Images/Guliver

Световноизвестният испански оперен певец Пласидо Доминго, който през 2019 година беше обвинен в сексуални посегателства, отново възвърна гласа си, като отхвърли обвиненията срещу него и обяви, че възобновява рециталите си, предава Франс прес, цитирана от БТА.

Маестрото беше заразен с COVID-19, след което се възстанови. "Аз се промених. След като се разбра, че имам COVID-19, аз си обещах, че когато се възстановя, ще се преборя да измия петното от името си. Никога през живота си не съм насилвал никого. И това ще го повтарям, докато съм жив!", заявява развълнувано музикантът в интервю пред италианския вестник "Република".

79-годишният Пласидо Доминго беше обявил от дома си в мексиканския град Акапулко през март тази година, че е дал положителна проба за COVID-19 и е бил хоспитализиран.

"Това, че отново възвърнах гласа си, беше истинско чудо, споделя оперният ас. А само преди 2-3 месеца не бях сигурен дали отново ще мога да пея."

Пласидо Доминго влезе в болница заради усложнения от коронавируса

Доминго прекарал в изолация в Акапулко дълго време и това му дало възможност да размисли над много неща. Сега той желаел да се върне към нормалния си начин на живот, но това не било лесно заради обвиненията в сексуални посегателства, които бяха отправени срещу него.

"Тези неверни твърдения дестабилизираха семейството ми и мен самия. Те ми причиниха повече страдания от самия вирус. Сега аз не мога да пея в някой държави, като в САЩ и в моята страна Испания. А това във всички случаи не е изборът на моята публика, която непрекъснато ми изразява своята подкрепа. Но какво да се прави, такъв е животът", коментира музикантът.

През 2019 година Доминго беше обвинен от американските медии, че е тормозил сексуално около двадесетина жени в САЩ. Това го принуди да напусне поста си на генерален директор на операта в Лос Анджелис и да отмени всичките си участия в Северна Америка.

Последвайте канала на

Novini.bg
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини