Рекордно голям брой нови случай на заразени с коронавируса в Германия от три месеца

Германия отчете най-голям брой новозаразени с коронавируса за един ден от три месеца, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на института за инфекциозни болести "Роберт Кох".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12713

Вчера са били регистрирани 1045 нови случая. За пръв път от май този показател надхвърля 1000, но все още е много под пика от април, когато за един ден е имало повече от 6000 нови случая.

На фона на пандемията: В Германия първите училища отварят врати

Числата за новозаразени за един ден са променливи, но данните за вчера потвърждават тенденцията от последните седмици за увеличаване на новите случаи и появата на малки огнища в различни части на страната, отбелязва Асошиейтед прес. По повод съобщените днес числа институтът "Роберт Кох" отново заяви, че "това развитие на ситуацията буди голямо безпокойство". Миналата седмица германците бяха призовани да носят маски и да спазват социална дистанция.

Германската реакция на кризата с COVID-19 засега се смята за относително успешна. По официални данни потвърдените случаи на коронавирус в Германия са 213 000, а смъртните случаи 9175, тоест смъртността е по-ниска, отколкото в други съпоставими страни, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12713

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет