Над 20 човека на пострадали от горските пожари край Марсилия

Най-малко 22 човека са пострадали от горските пожари, обхванали от снощи голям брой населени места в района на южния френски град Марсилия, предаде Асошиейтед прес.

Пламъците, подсилвани от мощните средиземноморски ветрове, са унищожили няколко предприятия и са наложили евакуацията на 2700 туристи, обитатели на старчески домове и други хора. Около 1800 пожарникари, подкрепяни от самолети и хеликоптери, се борят с огнената стихия. Пожарът, избухнал в горски масив в околностите на град Мартиг, бързо се е преместил към морето на осем километра оттам, поглъщайки жилищни зони и много къмпинги.

Силен горски пожар наложи евакуация на къмпинги край Марсилия

Леко са ранени 14 пожарникари и осмина цивилни в района на Мартиг. Вчера е имало още пет огнища, които вече са под контрол, съобщиха от противопожарната служба.

Още не е известна причината за възникването на пожара. Предвид ветровете от тази сутрин и сухото и топло време във Франция тези дни властите забраниха временно паленето на всякакви контролирани огньове и строителните дейности, свързани с използването на загряващи или пускащи искри машини.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет