Маските стават задължителни в Амстердам и Ротердам

Амстердам и Ротердам ще станат първите градове в Нидерландия, в които предпазните маски ще станат задължителни, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12654

От утре всички лица над 13 години трябва да покриват лицето си на площадите, пазарите и оживените улици, както и в препълнени магазини и търговски центрове на закрито в двата града.

Публичните домове в Нидерландия отново отвориха врати

Оцветени в жълто информационни табели за новото правило бяха подставени днес в центъра на Амстердам, вкл. в квартала с червените фенери. Градският съвет е определил 95 евро глоба за нарушения.

Мярката е в отговор на скока на инфекциите и опасенията, че големият брой туристи в историческия център на Амстердам затруднява спазването на социалната дистанция. През миналата седмица в кралството бяха регистрирани 2600 нови случая с коронавирус, близо два пъти повече от предната седмица. В Амстердам и Ротердам една четвърт от новозаразените са на възраст от 20 до 29 години.

През миналата седмица в Нидерландия починаха 6 човека от Ковид-19, като общият им брой е около 6000. Това число може да е по-голямо, защото много от починалите междувременно не се били тествани.

Досега в кралството маските бяха задължителни само в обществения транспорт, отбеляза ДПА, цитира БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12654

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет