COVID-19 удари шампанското

Огромни загуби са понесли производителите на шампанското, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12673

Според браншова организация, обединяваща над 18 000 винари в Северна Франция, заради огромното свиване на пазара финансовите поражения са възлезли на най-малко 1,7 милиарда евро.

"Само през май, когато страната бе затворена, продажбите спаднаха със 70 процента", е заявил производител на най-популярното пенливо вино в света.

"Ударът, който ни нанесе световната пандемия от COVID-19, е огромен. Кризата при нас може да сравни само с времената на Великата депресия (1929 – 1932 г.)", това е посочил бизнесменът, представил се като Жан-Пиер.

По думите на предприемача асоциацията е насрочила заседание за 18 август. "Тогава ние ще решим дали да унищожим по-голямата част от лозята, дали да продадем гроздето на производители на високоалкохолни напитки или да пласираме плодовете на фирми, производители на дезинфектанти. Аз лично смятам последния вариант за престъпление срещу природата", е казал още мъжът.

Дават по 1500 долара на карантинирани работещи в Австралия

Шампанско е името на пенливото вино, правено по специална технология единствено и само във френската историческа област Шампан. Названието на нискоалкохолната напитка е защитено с редица международни споразумения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12673

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.04 | 18:23
    А толкова да обичах СОВЕТСКОЕ ШАМПАНСКОЕ!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет