Високоскоростен влак катастрофира в Португалия, двама души загинаха

  • 31 юли 2020 21:06

  • 1358
  • 2
Високоскоростен влак катастрофира в Португалия, двама души загинаха
© pixabay

Катастрофа между високоскоростен влак и машина за поддръжка на линията стана днес в централната част на Португалия и загинаха двама души.

Ранени са най-малко 37 души, сред които машинистът на влака. Седем от ранените са в сериозно състояние, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Тежка катастрофа в Испания! Влак отнесе кола, паднала от мост върху жп релсите

Във влака Алфа Пендулар е имало между 240 и 280 пътници. Катастрофата е станала в района на Соуре на около 30 километра от град Коимбра в 15,30 ч. местно време.

Влакът е изпълнявал курс от Лисабон до Брага, като е трябвало да мине през Коимбра и Порту. След сблъсъка влакът е излязъл от релсите. На мястото са пратени над 160 пожарникари и спасители, както и два хеликоптера.

Трафикът по железопътната линия е временно преустановен. Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза изрази съжаление заради сериозния железопътен инцидент и изказа съболезнования на семействата и близките на жертвите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1358 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ивет Софийска

2020.08.01 | 09:57

2
Всички икономически развити държави имат скоростни влакове въпреки че и те имат планини както в България. Пресечената местност не им пречи да изградят линии за скоростни влакове. Много са практични скоростните влакове, но и при тях се случват инциденти и катастофи.
Стоева

2020.08.01 | 09:17

1
Правителството е взело необходимите мерки за да няма в България катастрофи със скоростни влакове.Най важните мерки са че парите които ЕС даде на България за ремонти на ж. п. линийте изчезнаха като вода в пясъка. Освен това не са закупили нито един скоростен влак.

Добави коментар

Водещи новини