Каталунските власти смекчиха карантината, наложена на района на град Лерида

  • 30 юли 2020 06:43

  • 674
  • 0
Каталунските власти смекчиха карантината, наложена на района на град Лерида
© Getty Images/Guliver (архив)

Властите на испанската автономна общност Каталуния смекчиха вчера карантината, наложена на района на град Лерида заради вълна от случаи на коронавирус, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

В Лерида и в шест други населени места в района, разположени на 150 км западно от Барселона, бяха въведени ограничения за движението на хора в началото на този месец след увеличение на случаите на заразяване с коронавируса, припомня Франс прес. Строга домашна карантина бе наложена на 13 юли.

Младежите в Каталуния са изправени пред огромни глоби за пиене на открито

Тези мерки бяха смекчени вчера, тъй като властите смятат, че ситуацията е овладяна. Местните жители ще могат да напускат района за първи път от 4 юли.

"Мерките, които бяха в сила през последните няколко седмици намалиха броя на заразяванията с Ковид-19 в региона на Лерида (...) което значи, че епидемията е под контрол", заяви регионалният премиер на Каталуния Ким Тора.

Властите в Каталуния: Време е да се стегнете!

Баровете, ресторантите и търговските обекти в района ще могат да възобновят работата си при спазването на някои условия.

Над 28 400 души починаха от Ковид-19 в Испания, която, подобно на съседните си държави, се сблъсква с нова вълна на коронавируса. Почти половината нови случаи са в Каталуния. Регионалното правителство нареди поставянето под карантина на почти четири милиона души в района на Барселона от 18 юли.

Ситуацията в Испания накара властите на няколко страни да съветват гражданите си да не посещават страната. Сред тях са Франция, която посочи Каталуния като рисков регион, и Германия, цитира БТА.

Великобритания отиде още по-далеч и въведе изискване за поставяне под карантина на всеки пътник, пристигащ от Испания - тежък удар за втората по посещаемост страна в света, отбелязва Франс прес.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини