ЕК прие мерки за капиталовите пазари в подкрепа на възстановяването на Европа от пандемията

  • 24 юли 2020 14:54

  • 355
  • 1
ЕК прие мерки за капиталовите пазари в подкрепа на възстановяването на Европа от пандемията
© Pixabay

Европейската комисия прие пакет от възстановителни мерки за капиталовите пазари, който е част от цялостната ѝ стратегия за възстановяване от кризата, предизвикана от коронавируса, съобщиха от комисията, предаде БТА.

На 28 април комисията вече предложи пакет от мерки за банковия сектор, за да улесни банковото кредитиране на домакинствата и фирмите в ЕС.

ЕП: Преговорите по бюджета на ЕС трябва да продължат

Целта на днешния пакет от мерки е да бъдат улеснени капиталовите пазари при оказването на подкрепа за възстановяване на европейските предприятия от кризата. В него се предлагат целенасочени промени в правилата за капиталовите пазари, така че да се насърчат по-големи инвестиции в икономиката, да се създадат условия за бърза рекапитализация на дружествата и да се повиши способността на банките да финансират възстановяването.

Пакетът съдържа целенасочени изменения на регламента за проспектите, директивата за пазарите на финансови инструменти (ДПФИ) II и правилата за секюритизациите. Всички тези изменения са залегнали в ядрото на проекта за съюз на капиталовите пазари, който има за цел да се интегрират по-добре националните капиталови пазари и да се гарантира равен достъп до възможности за инвестиране и финансиране в целия ЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пак

2020.07.24 | 15:39

1
стакмистика

Добави коментар

Водещи новини