Австрия връща задължителното носене на маски на някои места

  • 24 юли 2020 10:25

  • 395
  • 0
Австрия връща задължителното носене на маски на някои места
© Getty Images

От днес отново става задължително носенето на маски в супермаркети, пощенски служби и банки в Австрия, предаде ДПА. Мярката беше обявена от австрийското правителство на 21 юли заради появата на няколко клъстъра на коронавируса в страната в последните седмици, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Във вторник правителството обяви, че ще затегне и контрола на пътниците от съседните западни балкански страни, където има повишаване на случаите на зараза с коронавируса.

Много от новите случаи на зараза в Австрия са свързани именно с хора, завръщащи се от тези страни, каза канцлерът Себастиан Курц на пресконференция във вторник.

Австрия беше сред първите европейски страни, въвели задължителното носене на маски в началото на април. В средата на юни обаче започна да намалява ограниченията в тази насока, преди да ги въведе отново.

Съгласно другите рестрикции пътниците от високорискови страни, включително Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия ще трябва да представят резултати от тестове за коронавирус от сертифицирани лаборатории и едва тогава ще бъдат допускани в страната. Австрийските власти пък ще засилят контрола на карантинните мерки за съмнителните случаи на зараза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини