Мицотакис: Споразумението на ЕС е разумно и справедливо

  • 21 юли 2020 10:23

  • 543
  • 2
Мицотакис: Споразумението на ЕС е разумно и справедливо
© Getty Images/Guliver (архив)

Европейският съюз постигна "разумен и справедлив компромис" за разпределението на финансовите средства, необходими за справяне с предизвикателствата на пандемията, коментира днес гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., предаде АНА-МПА.

Той заяви след петдневната среща-маратон в Брюксел, че Гърция ще получи над 70 милиарда евро помощ и определи споразумението като "историческо", предава БТА.

"Връщаме се в Атина с пакет, превишаващ 70 милиарда евро, който ще използваме с отговорност и предпазливост за продуктивната реконструкция на страната", отбеляза още премиерът.

Днес е исторически ден за Европа, каза Макрон след сделката в ЕС за бюджета и възстановителния план

"Най-накрая успяхме да задвижим една много амбициозна реакция, реакция, която отговаря на асиметричния удар, причинен от пандемията", добави още Мицотакис, цитиран от в. "Катимерини".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕК и ЕП

2020.07.21 | 13:53

2
Българският народ брагодари само не отпускайте парите преди да изтече мандата на Властелинът на ЧЕКМЕДЖЕТАТА, че нищо пак няма да разбереме от помощта Ви

2020.07.21 | 10:28

1
ХАХАХА ЧЕСТИТО БОЙКО

Добави коментар

Водещи новини