Италия организира видеоконференция за борбата с незаконната имиграция

  • 13 юли 2020 21:46

  • 394
  • 2
Италия организира видеоконференция за борбата с незаконната имиграция
© Pixabay

Италия организира днес видеоконференция с участието на пет европейски и пет африкански държави, посветена на борбата с незаконната имиграция, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

"Да намалим човешкото страдание, да се борим с експлоатацията на уязвимите и със загубата на човешки живот в морето и на сушата - всичко това продължава да е наш нравствен дълг", заявиха в обща декларация вътрешните министри на Италия, Франция, Германия, Малта, Испания, Алжир, Мароко, Тунис, Либия и Мавритания.

Десетимата министри "ясно изразиха решимостта си да предотвратят и да се борят с трафика на мигранти в рамките на глобалния си и балансиран подход за управление на мигрантския въпрос", се казва в документа.

Планира се след лятото да бъде проведена "техническа и оперативна" среща, посветена на прилагането на тези ръководни начала, уточни италианското вътрешно министерство.

Създават обща онлайн платформа за трудова миграция в ЕС

"Ще използваме всички налични средства (. . .), за да разкрием и накажем престъпните мрежи, които експлоатират най-уязвимите хора", заяви италианската министърка на вътрешните работи Лучана Ламорджезе.

В периода от 1 януари тази година до днес на италианския бряг са пристигнали 8988 мигранти по данни на италианското министерство на вътрешните работи. За сравнение, броят им за същия период миналата година е бил 3165, а през 2018 - 17 296.

Последвайте канала на

Novini.bg
394 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
докато

2020.07.14 | 06:34

2
докато няма потопени лодки с картечни откоси борбата е обречена.
Мери

2020.07.14 | 00:04

1
Тези пък се напълниха с всякакви мовгалш. Кво показват тогава.

Добави коментар

Водещи новини