Ердоган и Путин обсъдили по телефона проблема със "Св. София"

Президентите на Турция и Руската федерация Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През са провели телефонен разговор, по време на който са обсъдили редица „належащи въпроси“. Това съобщиха пред репортери от офиса на турския лидер, цитирани от TACC, информира Фокус.

„По време на разговорa са били обсъдени стъпки за развитие на двустранните отношения, предимно в икономическата сфера, както и въпроси за сътрудничество в борбата с пандемията от новия коронавирус, събития в Либия и Сирия и други регионални въпроси “, отбелязват от офиса на Ердоган.

В допълнение, от президентския офис са подчертали, че Ердоган и Путин "са се договорили да засилят връзките между двете страни, както и да запазят намеренията си за постигане на мир, сигурност и стабилност в региона на Близкия изток".

Путин е обърнал внимание на Ердоган върху значителна публична реакция, която е предизвикало в Русия решението му да промени статута на Света София в Истанбул, съобщиха в Кремъл.

Двамата президенти са обсъдили перспективите за възобновяване на туристическия обмен, тъй като санитарно-епидемиологичната ситуация се подобрява.

Коментари

  1. 2020.07.13 | 17:25
    Кривославните екстремисти и югоизточните ислямисти хем искат да завладеят Балканите, хем да си въртят оръжеен алъш-вериш, хем взаимно да се прецакват. Грамадно его с психични отколения.
  2. 2020.07.13 | 16:44
    ЮДА
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет