В Словакия и Чехия е регистриран ръст на новите случаи на денонощна база

  • 08 юли 2020 17:50

  • 481
  • 0
В Словакия и Чехия е регистриран ръст на новите случаи на денонощна база
© Getty Images/Guliver (архив)

В Словакия са регистрирани нови 31 случая с коронавирус за изтеклото денонощие, което е най-големият брой за последните два месеца и половина. Това съобщи днес словашкото национално радио, цитирано от ТАСС.

Според съобщението на здравното министерство инфекцията проникнала от чужбина след отварянето на границите за туристи от страни от ЕС, в частност от Чехия. Епидемиологичната ситуация в Словакия е под контрол и засега няма втора вълна на заразата, предаде БТА.

Нови 9 заразени с коронавирус в Словения за денонощието

Досега в 5,5-милионната страна са били регистрирани 1798 случая с коронавирус, от които 28 човека са починали и 1475 са се възстановили. На тестове са били подложени 221 494 души.

През вчерашния ден в съседна Чехия са били установени 119 нови случая, над два пъти повече от предния ден, обяви министерството на здравеопазването. С тях броят на активните случаи сега възлиза на 4 424, включително 133 хоспитализирани.

Най-сериозно е положението в североизточния Моравско-Силезийски край (бивш Остравски край), където новите положителни тестове са 77. За утре е насрочено извънредно заседание на чешкия парламент, посветено на ситуацията в Моравско-Силезийски край.

260 нови заразени с коронавируса в Чехия за последното денонощие

В Чехия с 10,7 млн. население са били регистрирани общо 12 685 случая с коронавирус, от които 351 човека са починали от Ковид-19, а 7910 са били излекувани.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини