Лисабон нарече британската карантина за португалците "абсурдна"

  • 03 юли 2020 20:49

  • 903
  • 0
Лисабон нарече британската карантина за португалците "абсурдна"
© Pixabay

Португалското външно министерство определи като "абсурдно" това, че Великобритания налага карантина на пристигащите от португалска територия, въпреки че има 28 пъти повече смъртни случаи от Ковид-19, отколкото Португалия, предаде Ройтерс, предаде БТА.

Туитът беше реакция на обявеното по-рано днес от британското правителство решение да позволи на пътниците от 59 страни и територии да не бъдат поставяни под карантина.

От 10 юли отпада карантината за пристигащи в Англия от 59 страни и територии

Португалия, която е посещавана от много британски туристи, не е включена в така наречените "въздушни коридори" и португалците ще трябва да се самоизолират за 14 дни, ако влизат в Англия.

Освобождаването от карантина засега ще се прилага само за пристигащите от споменатите страни и територии в Англия. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия запазват карантината, уточнява Франс прес.

"Надявам се наистина, че четирите нации ще могат да напредват с един и същи ритъм, това би опростило нещата за другите хора, но те взимат решенията сами за себе си", призна днес британският министър на транспорта Грант Шапс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини