Маас: Отстраняването на Тръмп няма промени автоматично връзките ни със САЩ

  • 28 юни 2020 13:59

  • 1073
  • 4
Маас: Отстраняването на Тръмп няма промени автоматично връзките ни със САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Отстраняването на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на изборите през ноември няма да е достатъчно за промяна на дипломатическите отношения между Вашингтон и Берлин, каза външният министър на ФРГ Хайко Маас в публикувано днес интервю за ДПА.

"Всеки, който мисли, че поемането на президентския пост от демократ ще възстанови трансатлантическото партньорство, такова, каквото беше преди, подценява структурните промени, които са се случили", каза германският първи дипломат.

Германия не разполага с никакви подробности за планираното намаляване на американските войски

Макар да нарича двустранното партньорство "изключително важно" и да казва, че трябва да се работи, за да бъде подобрено то, Маас, допълва, че "в сегашната си форма то вече не отговаря на потребностите на двете страни, свързани с него", цитира думите му БТА.

Тръмп неколкократно е критикувал Германия за начина, по който действа по редица въпроси, включително сътрудничеството й с Русия по газопровода Северен поток-2 и това, че не покрива целите на НАТО по процентни разходи за отбрана.

Най-новият спорен въпрос се появи след като Тръмп обяви, че неговата администрация намалява значително броя на войските си, разположени в Германия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1073 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.29 | 00:24

4
ЦАЙСАТ ПЕДАЛ НА ПУТИН

2020.06.28 | 21:30

3
Хахаха, отстраняване? Кой си ти педал нещастен да решаваш тези въпроси. Дони ще остане втори мандат и тогава ще видите на баир лозе.
точно така

2020.06.28 | 15:50

2
да си плащаш за охрана на кирливия ***
Българин

2020.06.28 | 14:56

1
КАКВО ИСКА ТОЗИ ДЖЕНДЪР... СЛУГА НА НЕРКЕЛ? ДА СЕ ПРЕГРЪЩА С ДЖУДЖЕТО ПУТЯ, А АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ГО ПАЗЯТ И ПЛАЩАТ ЗА ОРЪЖИЯ И ВОЙСКИ В ЕВРОПА!!! ТОВА НЕ СА ГЕРМАНЦИ, А ОСТАТЪЦИ ОТ НЕМСКИ ЕВРЕИ ОТ ВСВ!!!

Добави коментар

Водещи новини