Няма окончателно решение за изтегляне на американските войски от Германия

  • 17 юни 2020 21:01

  • 480
  • 0
Няма окончателно решение за изтегляне на американските войски от Германия
©

Няма окончателно решение за изтегляне на американските войски от Германия - това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след първия ден от видеоконференцията на министрите на отбраната на Алианса.

Столтенберг подчерта, че това е двустранен въпрос, но е важен за всички съюзници в Алианса. Той обаче добави, че е получил уверения от министъра на отбраната Марк Еспър, че Съединените щати остават ангажирани с европейската сигурност, предава БНР.

Тръмп: САЩ ще намалят войниците си в Германия до 25 000 души

„Това, което видяхме миналата година, е че Съединените щати увеличават присъствието си в цяла Европа в други страни като, например, балтийските държави, Полша, Черноморския регион“, каза генералният секретар на алианса.

Столтенберг съобщи, че във връзка с нарасналата руска военна заплаха, редица от съюзниците ще закупят нови противовъздушни и противоракетни системи, сред които ракетните комплекси „Пейтриът“ и САМП/Т.

Запитан за очакванията си от предстоящата среща на върха Белград-Прищина, която трябва да се проведе в Белия дом в края на месеца, Столтенберг отговори:

„Бих бил много внимателен със спекулациите за изход от среща на върха, която още не се е състояла. Но мога да кажа, че приветствам диалога. Това е единственият начин да се решат предизвикателствата в региона и свързаните несъгласия с Косово, както и за намиране на политическо решение“.

Последвайте канала на

Novini.bg
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини