Европейски комисар разкритикува кампания на полските власти срещу движението за права на ЛГБТ

  • 16 юни 2020 08:00

  • 725
  • 7
Европейски комисар разкритикува кампания на полските власти срещу движението за права на ЛГБТ
© Pixabay

Европейският комисар за ценностите и прозрачността Вера Йоурова разкритикува кампания на полските власти против движението за права на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) по време на кампанията за президентските избори и осъди нападките над малцинства за спечелване на политически дивиденти, предаде Асошиейтед прес.

Изявлението на Йоурова едва два дни след като президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че движението за права на и транссексуалните (ЛГБТ) е по-опасно от комунизма.

Дания отбелязва 30-ата годишнина на еднополовите съюзи

"Намирам, че наистина е тъжно политици на високи постове в модерна Европа да отправят нападки към малцинствата за политическа печалба", каза Йоурова в Европейския парламент и добави, че това е нарушение на на гаранциите на ЕС за равни права на всички негови граждани.

Йоурова, която е родена в комунистическа Чехословакия, изрази недоумение от сравнението на движението за права на ЛГБТ с комунистическата идеология.

"Помня комунистическата идеология като нещо потискащо, което подлагаше на гонения всички различни хора", каза тя, предаде БТА.

На предизборен митинг в източния град Люблин днес Дуда заяви, че просто се опитва да защити семействата и да държи идеологията на ЛГБТ извън училищата.

"Ние сме държава на равните възможности, всички хора са равни и всеки има право на собствено мнение. Когато обаче говорим за предаване на идеологическо съдържание в училищата, искам това да става със съгласието на родителите", добави той.

Около 100 протестиращи издигнаха плакати на митинга на Дуда в Люблин, на който имаше около привърженици на президента, предаде Ройтерс.

На плакатите пишеше "Аз съм човек", "Ние сме хора, а не идеология", и "Дуда, спести ни срама".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
725 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
рр

2020.06.17 | 01:00

7
нацисти долни
Stamatis

2020.06.16 | 10:58

6
Да, защото хетеросексуалните, които са мнозинство, сега трябва и се чувстваме като малцинство, защото трябва не само да не говорим срещу ЛГБТ, но и да ги харесваме на всяка цена! А сега кажете кой кого мачка и насилва?! Поне поляците не им цепят басма!
Моля

2020.06.16 | 09:52

4
Всички хора са с еднакви права!Но...Когато поставиш някаква култура в градината и поникнат и плевели,какво правим?Хайде отговорете,че аз нещо се обърква.
Ами

2020.06.16 | 09:56

5
Търси се начин да предотвратиш растежа и размножаването на плевелите,защото градината с посевите ти отиват на кино.
бай селУ

2020.06.16 | 09:11

3
Били хора , хора ама изроди
pedal

2020.06.16 | 08:46

2
педалския съюз като не ни донесе обещаното благоденствие ни отвлича вниманието с правата на всякакви извращенци. и голяма борба за права и свободи пада, все едно някой им е забранил да си пъхат разни работи във фекалните отверстия. никой не ги закача, но те като едни наглеци се афишират и искат да им се поклониш. демокрацията е диктатура на мнозинството. къде е демокрацията като постоянно ни налагат диктатура на всякакви малцинства????

2020.06.16 | 08:09

1
Все още не мога да загрея с какво ЛГБТ-уродите са важни за планетата, права получават хора, които ги заслужават, а гей-психопатите водят кампания, подобна на болшевишка пропаганда.

Добави коментар

Водещи новини