Белгия отчете за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията

  • 13 юни 2020 13:40

  • 325
  • 1
Белгия отчете за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията
© Pixabay

Четири месеца след обявяването на епидемия от Ковид-19, днес Белгия за пръв път отчете под 10 жертви за денонощие. От болестта вчера са издъхнали осем души, съобщиха здравните власти.

Общият брой на починалите досега е 9650, сочат данните.

В петък са били открити още 99 заразени (59 918 до днес), от които 23 са били настанени в болница. Според местните власти епидемията е овладяна и в следващите месеци не се очаква нова вълна.

Националният щаб за борба с разпространението на болестта вчера свика последната си пресконференция. Щабът докладваше всеки ден от началото на епидемията, а в края на април съкрати пресконференциите на три седмично.

Според специалистите от щаба засега няма ясно обяснение какво води до толкова трайно намаляване на броя на заболяванията в страната. От май в Белгия започна постепенно облекчаване на наложените ограничения на свободата на движение и на събиране. В следващите дни предстои границите да бъдат напълно отворени за пътувания в ЕС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.13 | 17:21

1
За чий х** тогава Белгия е в списъка на Аналиев с 14-дн. карантина за присгигащите ????? Хей , министър Гаф - докога з твойте идиотизми!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини