Испания удължи извънредното положение до 21 юни

  • 03 юни 2020 21:51

  • 1315
  • 0
 Испания удължи извънредното положение до 21 юни
© Getty Images

Испанският парламент удължи до 21 юни извънредното положение, за да се попречи на разпространението на пандемията. Това стана по искане на премиера Педро Санчес, предадоха БТА и Франс прес. Депутатите одобриха предложението със 177 срещу 155 гласа и 18 въздържали се.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Санчес каза , че страната е преодоляла най-тежкия период на пандемията и заяви, че повече няма да иска удължаване на извънредните правомощия след 21 юни, предаде Асошиейтед прес.

Поради липсата на мнозинство в парламента Санчес си осигури подкрепата на няколко малки партии, за да гарантира приемането на извънредната мярка въпреки все по-острите критики на дясната опозиция.

Испания съобщи за първи смъртен случая от COVID-19 от неделя

Извънредното положение беше въведено на 14 март, бе удължавано пет пъти и позволи въвеждането на най-строгите ограничителни мерки в света, които по-късно бяха облекчени поетапно в различните региони.

Въпреки че пандемията в Испания отстъпва, правителството смята, че е от жизненоважно значение да се запази извънредното положение, за да се контролира отмяната на ограничителните мерки, която се очаква да продължи до края на юни или началото на юли. Ковид-19 причини над 27 000 смъртни случая в страната.

Дясната опозиция обвинява премиера, че използва извънредното положение, за да ограничава индивидуалните свободи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини