Заведенията в Нидерландия се изпълниха с хора след края на карантината

  • 01 юни 2020 19:42

  • 1076
  • 0
Заведенията в Нидерландия се изпълниха с хора след края на карантината
© Getty Images (архив)

Откритите пространства на заведенията в Нидерландия бързо се напълниха с хора днес, след като баровете и ресторантите получиха разрешение да отворят за първи път от почти три месеца, предаде Ройтерс.

След като броят на новите случаи на коронавирус в Нидерландия намалява през последните седмици, на ресторантите, баровете, музеите, кината и театрите беше позволено да отворят, при положение че спазват строги правила за социална дистанция.

Те могат да приемат наведнъж най-много по 30 клиенти, които трябва да са направили предварителни резервации и да бъдат настанени на маси на разстояние поне метър и половина една от друга. Предполага се, че клиентите със симптоми на COVID-19 ще бъдат връщани. Не се разрешава повече от двама души от различни семейства да седят на една маса, съобщава БТА.

Огнище на коронавирус в кланица в Нидерландия

Не е определен точният брой на хората, които може да бъдат допускани в откритите части на заведенията, при положение че всички клиенти са заели местата си и масите са на необходимото разстояние една от друга.
Училища, ресторанти, барове, музеи и други обществени места в Нидерландия бяха затворени на 15 март с цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

Средните училища ще отворят отново утре, след като миналия месец частично бяха отворени началните училища.

Общественият транспорт, който беше ограничен по време на карантината, възобнови нормалната си работа днес. Всички пътници и обслужващ персонал са длъжни да носят маски на лицата си.

Към днешна дата в Нидерландия има потвърдени 46 545 заразени с коронавирус и 5962 смъртни случая.

Последвайте канала на

Novini.bg
1076 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини