Хайко Маас: Все още сме далеч от приключване на преговорите за възстановителния фонд на ЕС

  • 29 май 2020 11:57

  • 534
  • 0
Хайко Маас: Все още сме далеч от приключване на преговорите за възстановителния фонд на ЕС
© Getty Images/Guliver

Има още дълъг път, докато приключат разговорите за европейски фонд за възстановяване от коронавирусната криза, заяви в петък външният министър на Германия Хайко Маас, съобщава Ройтерс.

Той също така добави, че Берлин има за цел да действа като "честен брокер" по време на своето председателство на ЕС тази година.

"Искаме да излезем от кризата по-силни и можем да го направим само като действаме заедно и в солидарност", посочи Хайко Маас пред репортери.

ЕК с ново предложение за бюджета на ЕС, което включва фонд заради COVID-кризата

"Ние сме много далеч от възможността да приключим успешно преговорите по отношение на предложения от ЕК европейски фонд за възстановяване", добави той.

Германският външен министър коментира и напрежението около Китай, като отбеляза, че най-добрият начин за влияние върху Китай относно спора за Хонконг е, ако Европейският съюз бъде обединен в отговора си и запази своя диалог с Пекин, отбелязва БНР.

Попитан за възможността за налагане на санкции, Маас каза пред репортери: "Мисля, че миналото е показало, че преди всичко е важно да се проведе диалог с Китай, в който ЕС много сплотено изведе на преден план както своите въпроси, така и принципите и след това ще видим докъде ще доведе този диалог".

 

Novini.bg
534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини