Русия връща на Полша останките от самолета на Качински

  • 10 април 2012 10:48

  • 689
  • 0
Русия връща на Полша останките от самолета на Качински
©

Руската страна е готова да започне съгласуването по предаването на Варшава на останките от разбилия се самолет на полския президент Лех Качински Ту-154, заяви официалният представител на руския следствен комитет Владимир Маркин.

Според думите му, въпросът ще бъде решен след приключването на следствието за катастрофата в Русия. По делото вече са разпитани повече от 500 свидетели, разгледани са повече от 1500 различни обекти и документи, проведени са 328 съдебни експертизи, в производство се намират още пет експертизи, заяви Маркин.

Днес се навършват две години от трагичната катастрофа с полския президентски самолет край Смоленск, при която загинаха 96 души. В Полша и Русия ще отбележат годишнината от трагедията. Официалната церемония с участието на полския президент Бронислав Коморовски ще бъде на гробището Повонзки, където е поставен първият паметник на жертвите на катастрофата.

Официална правителствена делегация и представители на семействата на загиналите ще посетят мястото на трагедията край Смоленск, съобщи ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини