Джузепе Конте похвали сънародниците си за тяхната дисциплина в борбата с пандемията

  • 21 май 2020 18:20

  • 682
  • 0
Джузепе Конте похвали сънародниците си за тяхната дисциплина в борбата с пандемията
© Getty Images/Guliver

Три месеца след появата на първия случай на зараза с новия коронавирус в Италия, италианският премиер Джузепе Конте похвали сънародниците си за тяхната дисциплина в борбата с пандемията, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Ако най-лошото е зад нас, то ние го дължим на гражданите, които промениха своя начин на живот", заяви Конте пред парламентаристите от Камарата на депутатите на италианския парламент.

Коронавирусът е циркулирал в Милано още през февруари

Той обаче предупреди, че предизвикателствата в следващите няколко месеца ще бъдат още по-тежки и допълни, че икономиката в Италия, засегната тежко от кризата, трябва да продължи да работи, като същевременно темпото на разпространение на заразата трябва да бъде държано под контрол. За да се насърчи туристическата индустрия в страната,

Конте призова 60-те милиона италианци да летуват в родината си. А на младите хора Конте каза, че не е време за партита и за рестартиране на нощния живот. Това предупреждение към италианските младежи той отправи и в реч в Сената на италианския парламент. В допълнение Конте призова за повече ангажименти от страна на италианските банки и заяви, че банковата система може и трябва да направи повече, за да отпуска заеми.

Конте обяви, че Италия скоро ще започне да тества приложението за проследяване на контактите на заразени с коронавируса, наречено "Imuni" (в превод: имунизирани). Приложението цели да улесни локализирането на всеки, който е бил в контакт със заразен човек.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини