Мафиоти взимат помощи за бедни

  • 20 май 2020 12:50

  • 3836
  • 1
Мафиоти взимат помощи за бедни
© Pixabay

Италианската Финансова гвардия откри сред получателите на държавни помощи за бедни в южната област Калабрия 101 членове на местната мафия Ндрангета, предаде ТАСС.

Схемите за измама са разкрити при разследване на силовата структура към икономическото министерство в Реджо ди Калабрия, уточнява онлайн изданието "РАИ нюз 24" в днешното си съобщение, цитирано от руската агенция.

Помощите са отпуснати от Националния институт за социално осигуряване по искане на споменатите граждани, свързани с мафиотската дейност в пристанище Джоя Тауро или членуващи в мафиотски кланове.

Прокуратурата е наредила да бъдат иззети от тях над 500 000 евро. Разследването е спестило на държавата още почти половин милион.

Трагедия в Италия! Дете издъхна, заклещено в контейнер за даряване на дрехи

Преди повече от година тогавашното италианско правителство на партиите "Лига" и Движение "Пет звезди" одобри инициативата на движението за изплащане на минимални социални помощи на безработни и безимотни граждани. Молбите се подават до Националния институт за социално осигуряване, придружени със съответните документи. Нуждаещите се получават месечно от 780 до 2000 евро според броя членове на семейството и се задължават до две години да си намерят работа.

Предоставянето на неверни данни се наказва, но Финансовата гвардия разкрива множество мошеници, които например работят, но получават заплатата си на ръка. Навремето властите заявиха, че предвиждат такива помощи да получат около 5 милиона души (1,3 милиона семейства в Италия).

Последвайте канала на

Novini.bg
3836 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.05.20 | 13:07

1
Хиталианските брат'чеди на циганите (също мафиоти).

Добави коментар

Водещи новини