Протести срещу ограничителните мерки и въглищна централа в Германия

  • 17 май 2020 19:55

  • 1147
  • 0
Протести срещу ограничителните мерки и въглищна централа в Германия
© Getty Images/Guliver

Над 250 души се включиха в демонстрация в северногерманския град Шверин срещу ограничителните мерки, наложени за сдържане на коронавируса, предаде ДПА.

Демонстрантите се събраха край емблематичния за града замък, обединявайки се в защита на конституцията под лозунга "Коронапаниката разкъсва основния закон".

Хиляди германци на протест днес срещу ограниченията заради COVID-19

Според полицията още 400 души са се събрали извън зоната, отцепена за демонстрацията. Засега няма информация за инциденти.

Хиляди хора протестираха вчера в редица германски градове срещу ограниченията, наложени в условията на пандемията. Организирани бяха и контрапротести.

Екозащитници пък днес демонстрираха срещу спорната въглищна електроцентрала "Дателн 4" в западната част на страната на дюселдорфската компания Унипер (Uniper).

Около 120 души са се включили в две мирни демонстрации край централата, посочи говорител на полицията.

Централата, разположена в северната част на индустриалната област Рур, стана символ на спора около енергийната политика на германското правителство, предаде БТА.

Противниците на въглищата искат да предотвратят пускането на съоръжението, което е последната въглищна централа, построена в Германия. Тя би трябвало да заработи през идните четири месеца.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини