Дания обяви, че е овладяла епидемията от коронавируса

  • 12 май 2020 16:23

  • 1440
  • 0
Дания обяви, че е овладяла епидемията от коронавируса
© Getty Images/Guliver

Датските власти заявиха, че епидемията от коронавирус в страната е овладяна, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Датската премиерка Мете Фредериксен заяви на пресконференция, че въпреки това опасността не е отминала. "Коронавирусът си е същият. Също толкова заразен и опасен", каза тя.

Дания ще създаде специална комисия, която ще бъде част от министерството на правосъдието и ще има за задача да гарантира, че страната разполага с достатъчно количество запаси от защитни облекла и тестове.

"Смятаме, че защитното облекло е от критична важност. Трябва да сме по-добре подготвени за евентуална нова вълна на коронавируса или за нова пандемия", изтъкна Фредериксен.

Датските власти смекчават още повече мерките срещу COVID-19 от 8 юни

Датският министър на здравеопазването Магнус Хойнике заяви, че трябва да бъде създадена гореща линия като част от опитите на датските власти да проследят контактите на заразените с вируса.

Всички граждани със симптоми трябва "да се обадят на всички свои близки контакти, които е възможно да са заразили", каза Хойнике, като уточни, че служителите на горещата линия ще дават указания как да се постъпва в такива ситуации.

В Дания тази седмица магазини възобновиха своята работа като част от втория етап на постепенното смекчаване на въведените ограничителни мерки, имащи за цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Досега заразените с вируса в Дания са около 10 500, а смъртните случаи - 533, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини