263 смъртни случая от COVID-19 за последните 24 часа във Франция

  • 11 май 2020 21:20

  • 1868
  • 0
263 смъртни случая от COVID-19 за последните 24 часа във Франция
© gettyimages (архив)

Броят на починалите от COVID-19 за последното денонощие във Франция е 263 души, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33006

За сравнение вчера дневният брой беше само 70 души. Общо в страната от началото на епидемията починалите са 26 643 по този показател Франция се нарежда на пето място в света след САЩ, Великобритания, Италия и Испания.

Днес в страната започна поетапното излизане от 54-дневната изолация, наложена заради коронавируса. То не мина безпроблемно и във френски медии се появиха кадри на претъпкани коли на линията на парижкото метро, обслужваща северните предградия, в които живее работническата класа и потеглила днес с 40 минути закъснение. Подобен проблем е имало на Северната гара, където хората са се опитвали да се качат на влаковете до предградията. Нещата бързо се нормализираха. Но крайната десница и радикалната левица упрекнаха правителството, че не е направило нищо от онова, което е било планирано, за транспортирането на работниците от предградията, в които те живеят.

Носенето на маска на гарите във Франция става задължително

Много хора все още работят дистанционно и в пиковите часове някои метро линии и гари останаха относително празни. Полиция следеше дали се спазва правилото за задължително пътуване с маски.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини