Британски епидемиолог наруши социалното дистанциране заради любовница

  • 06 май 2020 06:14

  • 2961
  • 3
Британски епидемиолог наруши социалното дистанциране заради любовница
© Getty Images/Guliver

Виден британски епидемиолог напусна правителствения експертен съвет за борба с коронавируса след като вестник разкри, че е нарушил правилата за социално дистанциране, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Професор Нийл Фъргюсън заяви, че е "направил грешна преценка" и че дълбоко съжалява за "всяко изкривяване на ясните послания за продължаващата необходимост от социално дистанциране", предаде БТА.

Снощи в. "Телеграф" съобщи на сайта си, че през последните седмици той позволил на любовницата си да го посещава у дома му, в нарушение на въведените на 23 март ограничения. По силата на действащите във Великобритания мерки за изолация хора, намиращи се в близки отношения, но не живеещи под един покрив, не трябва да се посещават един друг. На британските граждани е позволено да излизат от дома само за да отидат на работа, за да купят продукти или лекарства, да посетят лекар или да окажат помощ на хора в нужда.

"Признавам, че допуснах грешка и постъпих неправилно. Затова прекратявам участието си в работата на Научно-консултативната група по извънредните ситуации" към британското правителство, заяви Фъргюсън пред вестника.

В средата на март ученията се разболя от Ковид-19 и проведе две седмици в самоизолация. По думите му, след това той нарушил правилата, надявайки се, че е получил имунитет след като като е преболедувал. При това, както пише "Телеграф", любовницата му го посещавала неколкократно, въпреки че съпругът й имал симптоми на заразяване.

Британският епидемиолог, заедно с колегите си от Империъл колидж в Лондон, създаде модел за разпространение на коронавирусната инфекция в развитите страни.

Правителствата на Великобритания и САЩ се опряха на този модел, вземайки решенията за въвеждане на карантина, припомня ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2961 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Naso

2020.05.06 | 09:15

3
Tozi e idiota koito naplashi s komputernite si predvizdaniq pravitelstvoto . Blagodarenie na tozi sega sme zatvoreni .

2020.05.06 | 08:49

2
Сега сигурно сестрата ще се разведе с мъжа си.
Анонимен

2020.05.06 | 08:23

1
Британските доктори работят без предпазни дрехи, без маски, хехе. Омърлушени да, нямат персонал. Там не давали брифинг, за умрели. Може да имало починали доктори. Щом в България, ще слушате Бойко. Тук в Лондон Борис Джонсън.. Харесват го, готин е, не е диктатор . Хвърляйте маските..бе им казал в края на април, вируса си отиде, слаб още може, но ви отиде завинаги, А в БГ маските може и за вечни времена. А циганите повече и те знаят.. Доктор в Лондон.. И с маска и без маска, ако ти е писано, а тук вече луди по улиците.. На възраст се спират и се започва, неща, които.. Сестрата е много добра, храни хора, около 20 пъти.. Лудост. А на запад са щастливи и се радват, че са със семействата си, децата, не работят, на чист въздух на градинките и държавата, кралицата им плаща 80%, плюс около 20%,и от това по-хубаво, здраве му кажи. Европа си е в сърцата ни от 60/70 г на м. век. Да ме извинят комунистите. Светли празници и обичаи на всички именници!

Добави коментар

Водещи новини