ЕК събра 7,4 млрд. евро за фонда срещу COVID-19

  • 04 май 2020 19:39

  • 640
  • 0
ЕК събра 7,4 млрд. евро за фонда срещу COVID-19
© Getty Images

Европейската комисия съобщи, че днес е успяла да събере 7,4 от очакваните 7,5 милиарда евро за фонда за разработка на ваксина и лечение срещу Ковид-19. От тази сума 1,4 млрд. евро бяха предложени от ЕК, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

По-рано днес генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно уточни, че светът ще има нужда от поне около 40 милиарда евро, за да намери решение срещу новата болест.

В началото на днешната видеоконферентна донорска среща председателят на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е изрази благодарност за подкрепата на Саудитска Арабия, Франция, Германия, Япония, Норвегия, Канада, Италия, Испания и Великобритания.

България също участва в общите усилия с вноска от 100 хиляди евро.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви приноса на нашата страна с включване във видеоконференцията от София.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини