Изправят пред съда 25 души след демонстрациите за Първи май в Берлин

  • 02 май 2020 14:41

  • 911
  • 0
Изправят пред съда 25 души след демонстрациите за Първи май в Берлин
© Getty Images/Guliver

25 души ще се изправят пред съда днес след придружените с насилие протести в Берлин по повод Деня на труда, съобщи градската прокуратура, цитирана от ДПА.

Сред тях са няколко заподозрени, свързани с нападението срещу телевизионен екип. Инцидентът е разследван от специално полицейско подразделение, занимаващо се с политически мотивирани престъпления, каза шефката на берлинската полиция Барбара Словик пред радио Ер Бе Бе.

Тя отбеляза, че са задържани 209 души от полицията вчера, когато се отбелязваше Денят на труда - по традиция ден на мащабни протести в германската столица.

Заради пандемията от коронавирус обаче тази година големите протести бяха отменени. Бяха разрешени някои по-малки демонстрации при спазване на социална дистанция, като повечето преминаха без инциденти, отбеляза Словик.

Арести в Берлин по време на опит за протест срещу мерките за изолация

Стотици хора късно вчера протестираха в централния берлински район Кройцберг, който обикновено е епицентър на протестите за Деня на труда. Те палиха бомбички и обиждаха полицията. Демонстрацията не бе разрешена, което означава, че участниците в нея са нарушители на закона. Протестът се свързва с крайно леви активисти.

Словик не посочи подробности за политическата ориентация на маскираните, нападнали журналисти от екип на телевизия Цет Де Еф. Говорителка на полицията каза, че четирима от нападнатите е трябвало да получат болнична помощ заради нараняванията си, а шестима са арестувани, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Novini.bg
911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини