До 31 май е действието на ограничителната наредба за влизане в Австрия

  • 01 май 2020 13:33

  • 1086
  • 0
До 31 май е действието на ограничителната наредба за влизане в Австрия
© getty images

Действието на ограничителната наредба за влизане в Австрия от съседните държави е продължено до 31 май. Това съобщение за медиите бе разпространено от Министерството на здравеопазването, цитирано от Австрийското радио и телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Облекчения на режима са предвидени единствено за сезонните работници, ангажирани в прибиране на реколтата и социалните работници, които се грижат за възрастни хора по домовете.

Продължава да е в сила правилото, според което лица, влизащи от съседни страни в Австрия, трябва да покажат Пи-Си-Ар тест, който да не е по-стар от четири дни. Австрийските граждани, които се завръщат в страната, остават под 14-дневна карантина. За да бъде прекъсната, е необходимо да си направят тест, който е отрицателен.

Австрия облекчава още карантинните мерки

За социалните и сезонните работници, от които Австрия има остра нужда, е допустимо да бъдат транспортирани от други страни с влак или автобус, но при условие, че транспортните средства се движат без междинни спирки. Пристигнали в страната, за пътниците в тях изискванията са както за всички останали.

Сезонните работници могат да пристигат в Австрия със специално чартирани самолети. Тези машини са изключени от забраната за кацане на самолети от някои държави, която също се удължава до 22 май. Забранителният режим се отнася за Китай, Иран, Италия, Швейцария, Франция, Испания, Великобритания, Нидерландия,Русия и Украйна. От днес е разрешено кацането на машини от Южна Корея.

До 31 май се удължава същият ограничителен режим за всички, които пристигат със самолет в Австрия. Това са предимно граждани на Австрия, Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и на лица, които живеят в едно домакинство с тях и имат виза за Австрия.

На граждани от трети страни извън Шенгенското пространство влизането в Австрия по въздушен път е забранено, се казва в документа, цитиран от австрийското радио и телевизия. Изключение правят членове на дипломатическите представителства, служители на международни организации и живеещи в едно домакинство с тях други лица. Разрешено е влизането в държавата по въздушен път и на екипи за оказване н хуманитарна помощ, транзитни пътници и лица, свързани с пренос на товари.

Най-малко до 22 май остават спрени железниците за Италия, Швейцария и Лихтенщайн.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1086 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини