Германски компании искат излизането от пандемията да е "благоприятно за околната среда"

  • 27 април 2020 15:52

  • 757
  • 1
 Германски компании искат излизането от пандемията да е "благоприятно за околната среда"
© Getty Images

Повече от 60 германски компании призоваха програмите за стимулиране и инвестиции, свързани с пандемията от новия коронавирус, да бъдат "системно благоприятни за околната среда", предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Апелът, към който са се присъединили гиганти като "Тисенкруп", "Байер", "Алианц" и "Дойче пост Ди Ейч Ел груп", е отправен преди тазгодишната сесия на т. нар. Петерсбергски диалог за климата (Petersberg Climate Dialogue), която ще се състои днес и утре.

Началото на тази проява е положено през 2010 г. от канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в хотел "Петерсберг" на върха на едноименно възвишение край град Бон. Първоначалната цел на инициативата е била да активира преговорите по климатичните промени след провала на срещата на върха на ООН в Копенхаген, отбелязва ДПА и БТА.

Тази година министрите на околната среда на 30 страни ще обсъдят чрез видеоконферентна връзка как да бъдат обвързани борбата с пандемията и с промените в климата. Според съобщение на германското министерство на околната среда ще са търсят "мерки, които да проправят пътя към "зелено" възстановяване от тази икономическа криза".

В съвместното си изявление водещите компании заявяват, че "амбициозната и ефективна климатична политика трябва да остане фундаментален компонент в икономическата и индустриална политика". Ръководителят на Германската метеорологична служба Герхард Адриан предупреждава, че "би било ужасно, ако действията за климата бъдат забавени заради битката с вируса".

Освен Германия домакин на тазгодишната сесия на Петерсбергския диалог за климата е и Великобритания, където ще се състои следващата среща на върха на ООН за климата. На видеоконферентната министерска среща днес и утре речи ще произнесат Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Васо Сърбецо

2020.04.27 | 16:08

1
Аз пък искам бира !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини