Грузия смекчава мерките срещу COVID-19

  • 27 април 2020 15:39

  • 850
  • 0
Грузия смекчава мерките срещу COVID-19
© Pixabay

От днес в Грузия започва първият етап от снемането на ограниченията, въведени заради коронавируса, съобщи премиерският съветник Ираклий Чиковани, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Той уточни, че вече е разрешено придвижването на леки автомобили, ползването на такси, онлайн търговията на едно и дребно и са отворени пазарите на открито за селскостопански продукти.

Заради пандемията вече 17 държави признават изтекли български паспорти

Днес и утре са открити за влизане и излизане градовете Тбилиси, Батуми, Кутаиси и Рустави, за да могат хората да се върнат по родните си места, съобщи още Чиковани. Той уточни, че смекчаването на ограниченията не се отнася за частите от страната, обявени за зони на строга карантина.

По план вторият етап от разхлабването на ограничителните мерки трябва да започне след две седмици, което обаче зависи от актуалната епидемиологична ситуация в Грузия, каза още Чиковани. Той предупреди, че ако общият фон се влоши, някои от снетите ограничения може да бъдат върнати.

През втория етап ще бъде разрешено извършването на строителни дейности, производството на строителни материали, ще заработят автомивките и автосервизите, както и ателиетата за ремонт на компютри и битова техника, и ще бъдат отворени зоните за отдих.

По последни данни в Грузия има 496 заразени с коронавируса и още три случая с грузински граждани, пристигнали от чужбина. Под карантина са над 4900 човека, хоспитализирани са 571, починалите са шестима, а възстановилите се - 149.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини