Румъния ще изпрати медицински екип и защитни средства в Молдова

  • 27 април 2020 15:42

  • 771
  • 1
Румъния ще изпрати медицински екип и защитни средства в Молдова
© Gettyimages (архив)

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи днес, че Румъния ще изпрати в Република Молдова медицински екип, както и средства за санитарна защита, за да помогне на страната в условията на епидемията от COVID-19, предаде Аджерпрес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

,,В Република Молдова ситуацията е сложна и Румъния, която се смята за изключително важен партньор - смятаме дори, че сме най-важният партньор на Молдова - ще подготви и ще приложи през следващите дни две важни мерки: първо - екип от лекари и медицински персонал ще замине за Молдова, за да помогне на болниците и здравния персонал там да се справят по-добре с тази епидемия; второто действие ще се състои в изпращането на маски и санитарни материали, защитни средства и дори медикаменти от нашия резерв, които да помогнат на гражданите в Република Молдова да преминат по-лесно през тази епидемия", коментира Йоханис, цитиран от БТА.

С 303 нови случая на COVID-19 броят на заразените в Румъния достигна 11 339 души

Той говори след заседание с премиера Лудовик Орбан, министъра на на здравеопазването Нелу Татату, министъра на вътрешните работи Марчел Вела, министъра на образованието Моника Анисие и началника на Службата за извънредни ситуации Раед Арафат във връзка с мерките за борба срещу пандемията от COVID-19.

Според данни на молдовския в. "Тимпул" в страната са регистрирани 3408 случая на коронавирус, а броят на жертвите е достигнал 101 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
роман

2020.04.27 | 15:45

1
романещи отдавна искат да прилапат молдовата.

Добави коментар

Водещи новини