Ангела Меркел изрази тревога за германските гори

  • 25 април 2020 18:53

  • 8364
  • 3
Ангела Меркел изрази тревога за германските гори
© Getty Images/Guliver

Горите на Германия, покриващи една трета от нейната територия и са толкова голяма част от културния ѝ пейзаж, колкото и от физическия ѝ, са в опасност. В Деня на дървото канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се използва седмичното си видеообръщение, за да подчертае нарастваща заплаха от климатичните промени, предаде БТА.

Последните две изключително горещи и сухи лета отслабиха милиони дървета, подкопаха защитата им срещу короядите и това може да бъде фатално за древните гори, припомня агенцията.

Меркел: Очаквам председателството ни на ЕС да премине под знака на коронавируса

След необичайно сухия април и два месеца преди лятото тази седмица вече се наложи да бъде потушаван горски пожар край град Гумерсбах в Западна Германия.

"Вече забелязваме тези дни, че не вали достатъчно в много райони на Германия", отбеляза Меркел.

Директорът на Асоциацията на германската дърводобивна индустрия Дани Онезорге предупреди пред местно радио, че през април са паднали само 5 процента от обичайните валежи и ако сушата продължи, масово могат да загинат дървета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8364 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сиси

2020.04.27 | 06:11

3
Всички си пазят горите и се грижат за въздуха си, само в България правят обратното, унищожават горите и горят отпадъците на света, тровят въздуха. Голям политик е Бойко няма що, ще остани в историята като унищожител и убиец на България.
Отец Недоклатий

2020.04.25 | 21:27

2
Ако и изпратим малко орки с праги,ифи,урали,джугани,газки и щилки какво ли ще си помисли? Проблеми имали те...?
гл шеф

2020.04.25 | 19:40

1
от. гл шеф на тайно разузнаване вписваме на всички какво се прави с нашият румен. румен на никой не. се е ерчил. товаса лъжи от съседите и свойте и. полицията товаса техни рушвечийски лъжи срамота румен никога няма да му позволиме да. се здобри с съседите и [ свойте. ]

Добави коментар

Водещи новини