Тръмп не знае истина ли са новините за състоянието на Ким Чен - ун

  • 22 април 2020 06:13

  • 4775
  • 2
Тръмп не знае истина ли са новините за състоянието на Ким Чен - ун
© Getty Images/Guliver (Архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера, че слуховете за евентуални здравословни проблеми на севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, не са били потвърдени и му пожела "успех", съобщиха Франс прес и ТАСС, предаде БТА.

"Искам само да кажа на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, че му желая успех", заяви Тръмп на брифинг в Белия дом, помолен да коментира медийни съобщения за рязко влошаване на здравето на севернокорейския лидер.

 

Ким Чен Ун е на смъртно легло?

 

"Никой не е потвърдил това, не знаем", каза Тръмп и добави: "С него имаме много добри отношения. Ако той е в такова състояние, както се твърди в съобщенията, това е много сериозно. Надявам се да го видя в добро здраве".

Президентът отбеляза, че първоначалните съобщения за здравословни проблеми на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, дошли от Си Ен Ен, телевизията с която той има напрегнати отношения. "Когато това го съобщава Си Ен Ен, много не им вярвам", каза Тръмп.

"Дейли Ен Кей" (Daily NK), базиран в Сеул специализиран сайт, поддържан от избягали от страната си севернокорейци, съобщи в понеделник, като се позова на неназован източник в Северна Корея, че 36-годишният Ким се възстановява след претърпяна сърдечна операция на 12 април.

Телевизия Си Ен Ен цитира американски официален представител, според когото Вашингтон следи разузнавателни данни, че животът на Ким е в сериозна опасност след хирургическа операция.

Южнокорейските власти обаче омаловажиха тези информации, отбелязва АФП. Според южнокорейски високопоставен служител, цитиран от агенция Йонхап, изобщо не било вярно, че Ким-Чен ун бил тежко болен.

 

Животът на Ким Чен-ун не е в "смъртна опасност"

Последвайте канала на

Десислава Станева
4775 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
4567890

2020.04.22 | 15:10

2
да пита краварския професор дет предрече че кастро ше умре до 3 месеца от рак пък то човека живя още 6 години.ма не казаха дали професора не го е испреварил?
Анатема на Сашо Нереза и на Сулю Пасито

2020.04.22 | 07:21

1
Краварете(СеРеУ-то и МИ-5) отдавна му търся цаката да го бастисат и вероятно са успели, щом Бай Дончо -Краваринът се е "загрижил" толкова много и му отправя "благопожелания".

Добави коментар

Водещи новини