Европейският съвет ще обсъди постепенното излизане от карантината

  • 21 април 2020 22:50

  • 1594
  • 0
Европейският съвет ще обсъди постепенното излизане от карантината
© Pixabay

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в съобщи, че държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят в четвъртък въпроса с постепенното облекчаване на мерките, наложени заради епидемията от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Пътят пред нас до преодоляването на кризата е дълъг, трябва да бъдем по-решени да преодолеем различията си", посочва той в писмо до своите колеги по повод предстоящата четвърта видеоконференция, посветена на разпространението на заразата.

ООН: След COVID-19 ще последва световна хуманитарна катастрофа

"Трябва да започнем подготовка за постепенна отмяна на мерките", допълва Мишел, цитиран от БТА.

Той отбелязва, че по-рано този месец Еврогрупата прие икономически мерки срещу последиците от епидемията за 540 милиарда евро. Мишел настоява мерките да бъдат утвърдени от Европейския съвет и прилагането им да започне до 1 юни. По въпроса за т. нар. европейски фонд за възстановяване Мишел предлага възможно най-скоро подобна схема да бъде създадена и да бъде от полза за най-засегнатите от епидемията страни от ЕС.

По думите му, Европейската комисия би могла да изготви предложение за тази цел, което да очертава връзката на фонда с общия бюджет.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини