В Германия: Около 4 милиона души са на съкратено работно време

  • 21 април 2020 13:57

  • 370
  • 0
В Германия: Около 4 милиона души са на съкратено работно време
©

Около 4 милиона души в Германия са регистрирани по държавната схема за съкратено работно време заради икономическото забавяне, предизвикано от коронавирусната пандемия. Това съобщи днес местен научен институт, цитиран от ДПА.

Броят е изчислен въз основа на представителна онлайн анкета, направена от фондация "Ханс Бьоклер", която следи трудовия пазар в Германия и е тясно обвързана със синдикатите в страната.

От около 7600 служители, анкетирани между 3 и 14 април, 14 процента посочват, че са на по-кратко работно време. Това се равнявана на 4 милиона съпоставено с цялата работна сила в Германия.

Ангела Меркел призова Китай за прозрачност по отношение на коронавируса

Федералната агенция по заетостта информира, че всяка трета фирма от имащите право да кандидатстват по правителствената схема за заплатите го е направила.

Държавата покрива 50 процента от доходите на служителите, останали без работа, или 67 процента за служителите с деца вкъщи, припомня ДПА.

Конфедерацияа на германските профсъюзи е призовала управляващите да увеличат помощта до 80 процента от заплатите през май, юни и юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини