Очаква се Лондон да обяви продължаване на ограничителните мерки срещу коронавируса

  • 16 април 2020 14:56

  • 1228
  • 0
Очаква се Лондон да обяви продължаване на ограничителните мерки срещу коронавируса
© Getty Images/Guliver

Очаква се по-късно днес Великобритания да обяви триседмично продължаване на строгите ограничителни мерки срещу разпространението на новия коронавирус, след като здравният министър Мат Ханкок каза, че е твърде рано за отмяна на рестрикциите, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Външният министър Доминик Рааб, който в момента замества премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, възстановяващ се от COVID-19, вероятно ще потвърди продължаването на мерките, след като председателства на Даунинг стрийт заседание на главните министри по темата. "Няма да предричам какво официално решение ще бъде взето, но мисля, и всеки е наясно с мнението, което ние изразяваме, че е твърде рано да правим промяна", каза Ханкок пред Би Би Си.

"Макар да виждаме стабилизиране на броя на новите случаи и, което е обнадеждващо - на броя на починалите за деня, тези цифри все още не са започнали да спадат, и според мен те все още са твърде високи", отбеляза той.

Великобритания приближава пика на пандемията?

"Разбирам онези, които настояват за край на карантината или за някаква стратегия за изход, която да започне сега, но мисля, че е твърде рано", добави Ханкок.

Здравното министерство съобщи вчера за нови 761 смъртни случая, свързани с COVID-19, с което общият им брой достигна 13 000 в страната. Според правителствени експерти заразените са стотици хиляди.

Здравни експерти критикуват закъснелия отговор на правителството на кризата, малкото тестове, които се правят, недостига на легла в интензивните отделения, на респиратори и защитно облекло и оборудване, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини