В Испания удължиха извънредното положение до 26 април

Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания одобри искането на правителството за продължаване на извънредното положение до 26 април заради разпространението на коронавируса, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16240

Заседанието се състоя в практически празна зала - над 300 депутати гласуваха дистанционно. След всяко изказване на присъстващите депутати се извършваше дезинфекция на трибуната. Въвеждането на режима за срок от 15 дни бе одобрено от правителството на 14 март. За продължаването му се изискваше разрешение на Конгреса на депутатите. Днес парламентът го продължи за втори път. Властите в Испания взимат подобна мярка за втори път в историята на страната. Предишния път бе през 2010 г. по време на стачката на авиодиспечерите.

Премиерът на Испания с окуражаващи новини за положението в страната

Извънредното положение позволи на властите да ограничат движението на жителите на цялата страна, освен в случaй на крайна необходимост. Всички кафенета, барове, ресторанти, учебни заведения, паркове, спортни зали и развлекателни заведения бяха затворени. Продължават да работят магазините за хранителни стоки, аптеките и болниците. За нарушение на рестриктивните мерки може да бъде наложена глоба. По данни на министерството на външните работи от началото на режима са задържани над 3 700 нарушители.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16240

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.04.10 | 14:23
    на майка им в устата...искам навън вечеее...26.-04...ще откача,малоумни страхливци!
  2. 2020.04.10 | 00:04
    Гаси олигофрените с танцуване на бачата подканват хората да си седят в къщи.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет