Призоваха французите да консумират повече риба

  • 07 април 2020 19:04

  • 1039
  • 0
Призоваха французите да консумират повече риба
© Gettyimages

Ще се възползват ли французите от страстната седмица, за да консумират повече риба? Поканен за участие в сутрешното предаване на Франс енфо министърът на земеделието и храните на Франция Дидие Гийом прикани съгражданите си да се хранят с повече морски дарове и риба, предаде Франс прес. Той добави, че така те ще подпомогнат рибарите, тъй като риболовът е намалял петкратно от началото на ограничителните мерки заради коронавируса.

Заради спада в търсенето и страховете от заразяване на риболовните кораби, френските рибари са понижили петкратно количеството уловена риба в края на март, сочи и доклад на браншовата организация ФрансАгриМер(FranceAgriMer).
В седмицата от 23 до 29 март 146 кораба са стоварили на брега 612 тона морски продукти спрямо 2947 тона от 495 кораба средно през същия период на 2018 и 2019 година, по данни на организацията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Забраниха на парижани да спортуват на открито

Върнете се в морето, призова днес Гийом. Той коментира, че рибарите не успяват да продадат продукцията си, тъй като от началото на карантината хората са се заредели с макарнонени изделия и все още не са се върнали към балансираното хранене. Министърт отбеляза, че се работи за това риболовните кораби да се отправят всеки ден в морето и обеща рибарите да разполагат с маски, които в момента са предназначени за медицинския персонал.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1039 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини