Румънски медици заминават за Италия

  • 06 април 2020 15:59

  • 658
  • 0
Румънски медици заминават за Италия
© gettyimages (архив)

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи днес, че в близките дни в страната ще пристигнат няколко милиона санитарни маски и половин милион защитни гащеризони за медицинския персонал, предаде Аджерпрес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Ще получим още тази седмица 2,5 милиона маски за медиците, около 5 милиона маски за органите на реда, жандармеристите, полицаите, около 8 милиона маски, които ще стигнат до населението. Ще пристигнат в близките дни около 500 000 защитни гащеризони за медиците и здравния персонал", посочи държавният глава.

Румъния обяви, че над 4 000 са вече заразените с новия коронавирус в страната

Той добави, че Румъния ще изпрати екип от медици в Италия. "Решихме Румъния да изпрати екип от лекари и медицински сестри в Италия. Те ще отидат в района на Милано. Ще заминат най-късно утре. Екипът ще бъде съставен от 11 лекари и 6 медицински сестри", уточни Йоханис.

Президентът заяви също, че се налага преоценка на всички разходи от обществените средства, съобщи БТА, цитирайки електронното издание на в. "Адевърул". Държавният глава подчерта, че кризата засяга цялата икономика на страната и бюджета и че дефицитът вероятно ще нарасне съществено.

Румъния удължава извънредното положение с още 30 дни

Той предупреди, че Румъния все още не е достигнала пика на епидемията от COVID-19 и че не трябва да има облекчаване на предприетите мерки, въпреки че броят на заболелите е по-малък, отколкото в други страни. "Не сме стигнали още върха на епидемията, в никакъв случай не е сега моментът да се отпускаме", подчерта държавният глава, който обяви по-рано, че следващата седмица ще подпише указ за удължаване на извънредното положение с още един месец.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини