Безплатен интернет достъп до образователните платформи в Гърция

  • 06 април 2020 11:11

  • 194
  • 0
Безплатен интернет достъп до образователните платформи в Гърция
© Pixabay

Интернет достъп без таксуване на трафика (zerorating) до дигиталните платформи, които използва гръцкото министерство на образованието, ще бъде осигурен от тази сряда от мобилните оператори в Гърция, съобщи АНА-МПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Решението е постигнато в резултат на сътрудничеството, установено от министерството на образованието и вероизповеданията с трите мобилни оператора в страната - "Космоте", "Водафон" и "Уинд".

Според официални данни фиксираната широколентова връзка с интернет има покритие от 99 процента на територията на Гърция и е основният начин за осъществяване на дистанционното образование в условията на епидемията от коронавируса.

Ограничителните мерки в Гърция заради коронавируса са удължени до 27 април

Въпреки това, в рамките на усилията за максимално разширяване на технологичните възможности, които се предоставят на всички граждани, операторите на мобилни услуги са откликнали на инициативата на правителството и са предоставили безплатен достъп до страниците в интернет, които се използват от гръцкото министерство на образованието за дистанционно обучение на учениците.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини