Премиерът на Ирландия отново ще облече лекарската престилка

  • 06 април 2020 06:45

  • 1453
  • 2
Премиерът на Ирландия отново ще облече лекарската престилка
© Gettyimages (архив)

Ирландският премиер ще започне отново да практикува бившата си професия като лекар, за да помогне на здравните работници, мъчещи се с големия брой пациенти с коронавирус, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Лио Варадкар, който е практикувал като лекар седем години, преди да изостави професията, за да стане политик, сега ще дава по една смяна на седмица по време на кризата с коронавируса според ирландската телевизия и други ирландски медии.

,,Той иска да помогне, колкото и малко да е това", заяви говорителят на Варадкар пред ирландската телевизия.

Ирландия въвежда приложение за известяване на контакт със заразени с COVID-19

Варадкар ще дава телефонни консултации на хора, за които се предполага, че са били изложени на новия коронавирусспоред в. "Айриш таймс".

След изборни загуби през февруари Варадкар остана в качеството на изпълняващ длъжността премиер на Ирландия. В момента там три партии с доста изравнени позиции се борят да съставят коалиции в условията на силно фрагментиран парламент, предаде БТА.

Ирландия, подобно на голяма част от Европа, въвежда строги рестрикции върху обществения живот, за да ограничи разпространението на COVID-19, включително масови затваряния на училища и на бизнеси, предоставящи услуги от несъществено значение.

Ирландските власти са съобщили за 4604 случая на коронавирус, както и за 137 смъртни случая вследствие на COVID-19 според данните за вчерашния ден на университета "Джонс Хопкинс"

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2020.04.06 | 07:27

2
А, "генерал" Мутафчийски, ще СЪБЛЕЧЕ ли униформата?!
Анатема на Сашо Нереза и на Сулю Пасито

2020.04.06 | 07:13

1
А нашият ще ни опъне по един маркуч,защото това заслужаваме.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини