Словения налага 14-дневна карантина на мнозинството от влизащите в страната

  • 03 април 2020 19:25

  • 644
  • 0
Словения налага 14-дневна карантина на мнозинството от влизащите в страната
© Pixabay

Словения ще въведе от утре задължителна 14-дневна карантина за мнозинството от хората, влизащи в страната, в опит да спре разпространението на коронавируса, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Карантината важи както за словенските граждани, така и за чужденците, заяви правителството днес. Тя обаче няма да се прилага за хората, на които им се налага да пътуват по работа, на тези, които са свързани с товарния трафик и на преминаващите транзитно през Словения, които няма да нощуват в страната.

От полунощ на словенските граждани е забранено да напускат общините, в които живеят

Словения, която граничи с Италия, Австрия, Унгария и Хърватия, е потвърдила 934 случая на коронавирус, включително 20 смъртни случая. Преди седмица тя въведе задължителна карантина за хората, идващи от силно засегнати от епидемията страни като Испания.

От утре всички, които пристигнат от чужбина, ще трябва да стоят в домовете си или в предназначен за карантина хотел в продължение на 14 дни, като през това време техни роднини или доброволци ще ги снабдяват с необходимите им неща. Глобата за нарушаването на тази наредба ще бъде 400 евро, съобщи правителството.

От средата на март Словения затвори всички училища, барове, ресторанти, хотели, спортни центрове, културни институции и търговски обекти, освен хранителните магазини и аптеките. Страната също така спря напълно обществения транспорт.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини