Медиците на първа линия в Румъния ще получат 500 евро месечен бонус

  • 02 април 2020 18:04

  • 427
  • 0
Медиците на първа линия в Румъния ще получат 500 евро месечен бонус
© Pixabay

Лекарите, сестрите и останалият медицински персонал в Румъния, който работи със заразени с новия коронавирус, ще получат месечен бонус от 500 евро, съобщи президентът на страната Клаус Йоханис, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Поисках от правителството да пренасочи европейско финансиране, за да даде месечен бонус от 500 евро на персонала на първа линия, който работи с пациенти с COVID-19, каза румънският президент.

Над половината от румънците смятат, че COVID-19 е създаден в лаборатория

Около 15 процента от всички заразени с новия коронавирус в Румъния са медици.

Автоиндустрията в Румъния иска да участва в производството на оборудване и медицински продукти, като маски, гащеризони и дезинфектанти, и ще участва в проект за създаване на респиратор, предназначен за заболелите от COVID-19, заяви министърът на икономиката Вирджил Попеску.

"Автоиндустрията има своите специфични проблеми. Това е индустрия, която допринася много за брутния вътрешен продукт на Румъния, но зависи от индустриите на европейски държави, като Германия, Франция, Италия. Ако нещата там са спрени, означава автоматично, че и в Румъния спират", коментира министърът.

След среща вчера с представители на автоиндустрията министърът на икономиката съобщи, че най-важният резултат от нея е желанието за принос към румънската икономика и в помощ на румънците.

Министърът допълни, че представители на автоиндустрията ще участват в националния проект за създаване на респиратор за болните от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини